fredag den 1. juli 2016

Mælkebøttemarmelade

Her er et eksempel på en aktivitet, der omhandler jord til bord. 

Smag på naturen!
Brug af mælkebøtter er en sjov måde at vise børn hvor meget naturen egentlig rummer. Det de måske tror bare er "ukrudt" fordi det siger mor og far, eller slet ikke har tænkt over at man kunne spise, åbner nu en ny verden.  
Ved at bruge det naturen byder på skaber vi en opmærksomhed på hvad der findes omkring os. 
Problematikker omkring jordens ressourcer kan ses i forbindelse med brødfødning af hele verdens befolkning og også transport af fødevarer bidrager til miljøproblematikken. Dette er ikke nogle problematikker børnene endnu skal forholde sig til, men oplevelserne og erfaringerne med jord-til-bord på denne måde kan give dem viden om hvordan de kan bruge de planter der er i deres nærmiljø.

Blomstringen sker i april/maj, og det er der, der er flest. Så afsted og ud i det gule tæppe!
De blomster der her er brugt har været i fryseren, så derfor ser de lidt slatne ud. 

Opskrift:
Nogle gode håndfulde mælkebøtteblomster
2 appelsiner
2 æbler
2 citroner
Geleteringspulver


Der skal skæres appelsiner, citroner og æbler til marmeladen.




Så skulle det hele i gryden, sammen med de frosne mælkebøtter og vand.


Og så ind i varmen med det! Vi lavede myntethe i samme omgang. 




Vi fik blåmuslinger til frokost, og så kunne vi jo lige se hvad der sker med sådan en muslingeskal når den kommer ind i bålet.


Frugterne skulle sies fra, og så skulle saften ind på bålet igen med en ordentlig gang sukker.


Vi tog det med op i køkkenet for at tilsætte melatin og skolde glassene.


Og så var der marmelade! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar