torsdag den 5. januar 2017

Hyldeslange version 2

Her er et eksempel på en aktivitet, der omhandler materiel produktion ud fra ”vugge til vugge”-princippet. Det går egentlig ud på at designe vores ting, så de, når de ikke skal bruges mere, kan skilles i alle deres bestanddele og genbruges helt? Vugge til vugge foregår hele tiden i naturens kredsløb. 

Hyldeslanger er legetøj, som børn kan have det sjovt med i lang tid. Børnene kan både lege med den udendørs som indendørs. Det er nemt at lave så børnene kan gøre meget af det selv med en voksen ved siden af til at støtte og guide. Slangens udsmykning kan nemt tilpasses børnenes udviklingsniveau.  
Når hyldeslangen har udtjent sin tid som legetøj kan den nemt indgå i naturens kredsløb igen.

Med hyldeslangen er det ligesom med hyldeperlerne: Hyldemor skal spørges om lov når man er ude efter sin gren.Hun bor nemlig i træet. Hun er sød og mild, men passer godt på hylden. Derfor skal man spørge: "Hyldemor, hyldemor, må jeg tage af din skov?". Tre gange, og så kan man roligt klippe en gren af. 

Det fortællende element er en vigtig del af det at være i naturen, og at formidle til børn.
For flere historier, klik her .


Start med at klippe eller save grenen i passende størrelser. 
Derefter tages marven ud. Det kan let gøres med en skure eller noget andet langt og tyndt.

Stykkerne kan dekoreres på forskellig vis. Her har vi arbejdet med at brænde mønstre med brændepen, snitte mønstre og binde lædersnor om. 

Det er dog ikke nødvendigt at dekorere slangen, og I kan sagtens nøjes med bare at sætte hylde-stykkerne på snor. Vi har brugt en tyk lædersnor. 

Hyldeslangen kan få tunge og hale ud af snorens ender. 

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar